några kvist(ar) färsk mynta eller citronmeliss
Gör marängen:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett löst skum tillsammans med 1 matsked socker.
Häll resten av sockret och 5 msk vatten i en kastrull. Låt koka tills det blir segt, men inte brunt. Konsistensen ska påminna om vit sirap.
Häll den sega sockerlagen i äggvitan under vispning. Vispa länge, tills marängen är rumstempererad.
Bred ut marängen till en rundel, 20 - 25 cm diameter, på bakplåtspapper som ligger på en plåt. Ställ i ugnen.
När marängen stått i ugnen i 1 timme: lägg på de hackade mandlarna och låt stå i ytterligare 15 minuter.
Gör fyllningen:
Vispa upp crème fraichen med elvisp så att den blir hård.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet.
Riv skalet från en citron. Blanda ned i crème fraichen med vanilj och socker.
Bred ovanpå den helt kalla tårtbottnen och toppa med rikligt med skivade jordgubbar.
Garnera med mynta eller citronmeliss.











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar