Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 2 juli 2008

Cheesecake med bär

8-10 portioner


Ugnstemperatur 175º


ca 1 timme + tid att kallna


Ingredienser

50 g margarin eller smör

1½ dl vetemjöl

1½ dl havregryn

1 dl socker
500 g keso - cottage cheese

2 ägg

1 citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk yoghurt, naturell

GARNERING:

bär eller frukt

florsocker


    

Tillagning

Sätt på ugnen. Smörj en rund bakform. Smält fettet. Blanda i mjöl, havregryn och 2 msk av sockret. Tryck ut massan över formens botten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Mosa Keson lätt i matberedare med plastkniv. Blanda i ägg, citronskal, vaniljsocker och resten av sockret och kör bara maskinen så länge att allt blir blandat.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Tag ut formen och skeda yoghurt över ytan. Grädda ytterligare ca 20 min. Låt kakan stå kvar i formen någon timme och kallna. Garnera med t ex hallon, delade jordgubbar, skivad kiwi eller melonbitar och pudra florsocker över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar