Do You like Food? Follow this blog:

lördag 19 juli 2008

Chokladtryffel

40 st

Ingredienser:
1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
1/2 krm malen kardemumma
1/2 msk snabbkaffepulver
Garnering:
3/4 dl kakao

Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Tillsätt choklad, frainsocker, vaniljsocker, kardemumma och kaffepulver. Rör tills chokladen har smält. Låt kallna i kylskåp 1-1 1/2 timme. Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla kulor. Sikta över kakao. Förvara i kylskåp. Tips: Kardemumma och kaffepulver kan bytas ut mot något av följande: 2-3 droppar pepparmyntsolja, 2 msk konjak, 2 msk likör eller 1 tsk rivet apelsinskal.

1 kommentar:

  1. Chokladtryffel är så gott,gillar det just ör känslan när det smälter på tungan. Detta recept verkar intressant!

    SvaraRadera