Do You like Food? Follow this blog:

fredag 29 augusti 2008

Havrekakor

Dessa är minst lika goda som vabliga, men lite nyttigare

Du behöver (Till ca 25 st):

1 1/2 dl fruktsocker el. vanligt strösocker
1 1/2 dl russin
2 dl fullkornshavregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat                                                         

Gör såhär:
1. Sätt först ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser noga i en bunke 
3. Forma små kulor av degen och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtpapper.
4. Tryck till dem lätt med en gaffel.
5. Sätt in plåten i ugnen mitt och grädda i ca 15 minuter.
6. Låt dem svalna något innan du stoppar dem i munnen-russinen är varma!

1 kommentar:

  1. Den sorten och minst 15 till av småkakor bakar vi till jul.
    Den måste vara med....
    Snart dax igen hehe...
    Kram Synne.

    SvaraRadera