Do You like Food? Follow this blog:

fredag 12 september 2008

choklad och vaniljvodka kaka

0.83 st ägg

1.25 dl socker

2.5 cl vodka med vaniljsmak

1.67 msk kakao

0.63 dl mjöl

41.67 gram smält smör eller margarin

vispad grädde

mörk choklad

till garnering

Tillagning:

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg ett bakplåtspapper i en liten rektangulär form, cirka 15 gånger 30 centimeter.

Smält smör, låt svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt smör och vodka.

Blanda kakao och mjöl. Rör blandningen med smeten. Häll i formen. Grädda i 40 minuter.

Låt vila, gärna ett dygn. Vispa grädden och riv chokladen grovt. Skär kakan i centimeterlånga stänger. Servera med grädde och den rivna chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar