Do You like Food? Follow this blog:

lördag 6 september 2008

Chokladglass

Frys glassen minst fyra timmar innan servering

5 port


5 dl mjölk 3%

2.5 dl vispgrädde

2.5 st äggulor

62.5 gram socker

0.63 st vaniljstång (fröna)

125 gram hackad mörk choklad

Garnering:

5 port vispgrädde

5 ruta lite flisad mörk choklad eller kakao

Tillagning:

1. Koka upp mjölken och grädden.

2. Vispa äggulor, socker och vanilj pösigt och häll blandningen i mjölken.

3. Värm krämen sakta under omröring till den börjar tjockna.

4. Häll smeten över chokladen och rör till den smält.

5. Kör smeten i ismaskin eller ställ den i frysen och rör tre gånger med 20 minuters intervaller.

6. Frys sedan glassen minst 4 timmar. Servera med vispad grädde och garnera med kakao eller choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar