Ställ ugnen på 240 °C.
När skinkan kokat klart lyfter du upp den ur kastrullen. (Men släng inte bort kokspadet! Du kan använda det som bas i t.ex. en bönsoppa.) Alternativt kan du låta allt svalna innan du tar itu med griljeringen. Skär sen loss svålen, men lämna kvar ett tunt fettlager. Skåra ytan i rutmönster med en vass kniv, och stick in en kryddnejlika i varje ruta. Stryk sen på den mörka sirapen så att den täcker hela ytan, men akta så inte kryddnejlikorna lossnar. Klappa sen försiktigt fast senapspulvret och råsockret över den kladdiga ytan. Placera skinkan i en ugnsform som du klätt med metallfolie, och stek i ugnen i cirka 10 minuter tills ytan är glansig och ”bubblar”.
Om du vill koka skinkan i förväg sticker du sen bara i kryddnejlikorna innan du griljerar den, då i 180 C i 30–40 minuter, och vrider sen upp värmen mot slutet ifall du tycker det behövs.
Den här skinkan smakar fantastiskt gott med vad som helst, gärna en äggstark majspudding, eller varför inte som smörgåspålägg? Har du en gång lagat skinka på det här sättet kommer du hur som helst garanterat att fortsätta med det!











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar