Do You like Food? Follow this blog:

måndag 8 september 2008

glutenfri chokladkaka

4 port

0.67 st ägg

0.33 dl strösocker

0.5 dl lättfil

0.67 tsk bakpulver

0.67 msk kakao

0.83 dl glutenfri mjölmix

0.67 msk vaniljsocker

0.17 dl smör (helst riktigt för det smakar bäst)

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform (typ sockerkaksform), använd glutenfritt ströbröd, finns från OLDA på Konsum och från Dr Schär i en del andra affärer. I nödfall går det bra att använda riven kokos. Lätt ägg och socker i matberedaren (ha mixerkniven). Kör en kort stund. Lägg i smöret delat i några bitar och kör lite till.
Lägg i glutenfri mjölmix, bakpulver, kakao och vaniljsocker och kör igång igen. Sist häller du i lättfilen och kör tills det ser jämnt ut, det tar inte särskilt lång stund. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt den svalna lite i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar