0.67 st ägg
0.33 dl strösocker
0.5 dl lättfil
0.67 tsk bakpulver
0.67 msk kakao
0.83 dl glutenfri mjölmix
0.67 msk vaniljsocker
0.17 dl smör (helst riktigt för det smakar bäst)
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform (typ sockerkaksform), använd glutenfritt ströbröd, finns från OLDA på Konsum och från Dr Schär i en del andra affärer. I nödfall går det bra att använda riven kokos. Lätt ägg och socker i matberedaren (ha mixerkniven). Kör en kort stund. Lägg i smöret delat i några bitar och kör lite till.
Lägg i glutenfri mjölmix, bakpulver, kakao och vaniljsocker och kör igång igen. Sist häller du i lättfilen och kör tills det ser jämnt ut, det tar inte särskilt lång stund. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt den svalna lite i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar