- Till 8 portioner
- Till botten:
- 200 g Maryland Double Choc chokladkakor (eller andra chokladkakor)
- 75 g smör
- Fyllningen:
- 750 g Philadelphia färskost
- 200 g strösocker
- 4 ägg
- 2 äggulor
- saften av 4 limer
Sätt ugnen på 180 °C.
Kör chokladkakorna till smulor i matberedare. Tillsätt smöret och kör lite till. Klä en springform med metallfolie (gärna dubbla lager!), eftersom kakan senare ska gräddas i vattenbad. Tryck sen ut chokladkake-smörblandningen i formens botten och ställ in i kylskåpet så att den får svalna och stelna lite.
Sätt färskosten, sockret, äggen, och äggulorna i matberedare och kör tills allt blandats samman. Häll sen i limesaften och kör lite till.
Koka upp en kastrull med vatten. Ta springformen ur kylen och häll den lösa fyllningen över kakbotten. Placera springformen i en ugnsform, och häll det kokheta vattnet i ugnsformen så att det når ungefär halvvägs upp på springformens yttre sidor. Lyft försiktigt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Lyft sen upp springformen ur vattenbadet och låt svalna. Ställ in kakan i kylen tills den ska serveras. Först då är det dags att lossa på springformen.











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar