Do You like Food? Follow this blog:

måndag 27 oktober 2008

Tunna revbensspjäll med skånsk potatis

Tillagningstid: ca 2 timmar

Ingredienser:
Beräknat för 4 portioner

2 st revbenssidor tunna revbensspjäll
grillkrydda
spiskummin
salt
1 kg fast potatis
1 st lök
1 dl grädde
svartpeppar


Glacering:

2 msk oystersås
1 msk soyasås
1 msk honung
2 klyftor pressad vitlök
2 msk olivolja
1 msk sambel oelek
saften av 1 lime


Skånsk Potatis:
(tid: ca 30 minuter)

1 kg fast potatis
1 lök


Servera med sallad

Gör så här:

Gör en kryddblandning av grillkrydda, spiskummin, svartpeppar och salt.
Smörj in revbenssidorna, på båda sidorna med kryddblandningen, klappa väl.
Låt revbenssidorna "stå och dra" cirka 1 timme i rumstemperatur.

Häll lite vatten i botten på en långpanna (för att revbensspjällen inte ska bränna fast).
Lägg i revbenen och ringla över lite olja.
In i ugnen 200 grader.
Efter cirka 30 minuter pensla på glaceringen (se nedan), vänd revbensspjällen och glacera andra sidan och därefter 30 minuter till i ugnen med nya sidan upp.

Glacering

Blanda ihop ingredienserna.

Skånsk Potatis

Skala och tärna potatisen och löken i "kalopsstora" bitar.
Lägg i en stekpanna och fräs i lite smör tills potatisen och löken fått lite färg.
Häll därefter i skyn från långpannan med revbensspjällen (cirka 5 dl).
Häll i 1 dl grädde, salt och svartpeppar.
Koka upp och låt koka i 15-20 minuter.

1 kommentar:

  1. Lät ju gudomligt utsökt på min ära!

    //Christopher Matblogg.se

    SvaraRadera