Gör en kryddblandning av grillkrydda, spiskummin, svartpeppar och salt.
Smörj in revbenssidorna, på båda sidorna med kryddblandningen, klappa väl.
Låt revbenssidorna "stå och dra" cirka 1 timme i rumstemperatur.
Häll lite vatten i botten på en långpanna (för att revbensspjällen inte ska bränna fast).
Lägg i revbenen och ringla över lite olja.
In i ugnen 200 grader.
Efter cirka 30 minuter pensla på glaceringen (se nedan), vänd revbensspjällen och glacera andra sidan och därefter 30 minuter till i ugnen med nya sidan upp.
Glacering
Blanda ihop ingredienserna.
Skånsk Potatis
Skala och tärna potatisen och löken i "kalopsstora" bitar.
Lägg i en stekpanna och fräs i lite smör tills potatisen och löken fått lite färg.
Häll därefter i skyn från långpannan med revbensspjällen (cirka 5 dl).
Häll i 1 dl grädde, salt och svartpeppar.
Koka upp och låt koka i 15-20 minuter.











Lät ju gudomligt utsökt på min ära!
SvaraRadera//Christopher Matblogg.se