(grekiskt)
Antal: ca 20 stycken
Ingredienser:
25 gr jäst
6dl vatten
2 dl olivolja
2 tsk salt
ca 1kg vetemjöl 18-17 dl
Tillagning av recept
Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37grader och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt oljan salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 1-1/2 timme. Sätt ugnen på 275 grader och sätt samtidigt in en plåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela den i 20 bitar. Rulla till runda bullar som får vila till10 min. innan du kavlar ut dom till knappt 1 centimeter tjocka kakor .De ska inte naggas. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter på osmorda heta plåtar tills det börjar få färg. Låt svalna under bakduk.











Har inte vågat mig på att baka pita bröd. Är rädd de inte ska puffa upp så man kan skära en öppning i dom.
SvaraRaderaFunkar det?
Klems på dig.
Synne.