Do You like Food? Follow this blog:

lördag 8 november 2008

Pitabröd

(grekiskt)

Antal: ca 20 stycken

Ingredienser:
25 gr jäst
6dl vatten
2 dl olivolja
2 tsk salt
ca 1kg vetemjöl 18-17 dl

Tillagning av recept
Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37grader och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt oljan salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 1-1/2 timme. Sätt ugnen på 275 grader och sätt samtidigt in en plåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela den i 20 bitar. Rulla till runda bullar som får vila till10 min. innan du kavlar ut dom till knappt 1 centimeter tjocka kakor .De ska inte naggas. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter på osmorda heta plåtar tills det börjar få färg. Låt svalna under bakduk.

1 kommentar:

  1. Har inte vågat mig på att baka pita bröd. Är rädd de inte ska puffa upp så man kan skära en öppning i dom.
    Funkar det?
    Klems på dig.
    Synne.

    SvaraRadera