4-5 portioner | |
ca 30 minuter |
Ingredienser
| TillagningKoka upp socker (den större mängden till osockrade bär) och vatten i en kastrull. Lägg i bären och koka dem 2-3 min. Smaka av och tillsätt ev lite mer socker. Rör ut potatismjölet i 1/2 dl kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk. Blåbärssoppa: Koka bären med 7 dl vatten och socker som ovan. Red soppan med 1 1/2 msk potatismjöl, utrört i lite kallt vatten. Servera soppan avsvalnad eller kall. Tål inte allt?Receptet är utan mjölk, gluten ägg och är laktoslågt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar