Do You like Food? Follow this blog:

måndag 12 januari 2009

Gulaschgryta


4 portioner

 ca 25 minuter

Ingredienser

3-4 dl kokt, tärnat kött - se "Koka kött"

4 gula lökar

1 vitlöksklyfta

1 msk rapsolja

1 grön eller röd paprika

1 burk krossade tomater (400 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten

1 msk paprikapulver
0,5 tsk kummin, malen
ca 1 tsk salt

1 krm peppar
1-2 krossade torkad chili


    

Tillagning

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs rapsolja i en gryta. Låt paprikapulvret fräsa med en stund på slutet.

Tillsätt tomatkross, buljongtärning, vatten och kummin. Koka ca 10 minuter.

Skölj och strimla paprikan. Lägg paprikastrimlorna i grytan, och koka ytterligare 5 minuter.

Lägg i köttet och låt grytan bli genomvarm. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar