Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 14 januari 2009

Kokt kött med pepparrotssås eller dillsås


4 portioner

 ca 10 minuter


Ingredienser

3-4 dl kokt tärnat kött - se
400 g nöt, bland- eller lammfärs

SÅS:



2 msk vetemjöl

1 dl mjölk
4 dl köttbuljong - se "Koka kött"

PEPPARROTSSÅS:


1-2 msk riven pepparrot

0,5 krm socker

DILLSÅS:


1 dl hackad färsk eller fryst dill

1 msk saft av citron

 

    

Tillagning

Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Häll i buljongen, koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Smaksätt med riven pepparrot och en nypa socker eller med dill och citronsaft.

Lägg i köttärningarna eller lägg ner små klickar av rå köttfärs, rör om den så den finfördelas och koka upp.

Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar