Do You like Food? Follow this blog:

söndag 18 januari 2009

Morots- och kanelmuffins


16 st

Ugnstemperatur 200º

 ca 25 minuter

Ingredienser


2 ägg

2 dl socker
0,5 dl smält eller flytande margarin

1 dl filmjölk, gärna lätt

3 dl vetemjöl

1 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver

1 dl morötter, finrivna

GARNERING:


1 tsk florsocker

0,5 tsk kanel


    

Tillagning

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Häll i margarin och fil. Rör i mjölet blandat med kanel och bakpulver. Blanda i morötterna.

Ställ 16 muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i dem. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Blanda florsocker och kanel och sikta över bröden när de svalnat.

Tål inte allt

Utan gluten: Byt ut mjölet mot fin glutenfri mix. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin. Byt ut filmjölken mot havre- eller risdryck.

Utan ägg

Blanda 2 dl socker, 0,5 dl smält eller flytande margarin, 2 dl vatten, 3 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 2 tsk bakpulver och 1 dl finrivna morötter till en slät smet och fyll i formarna som ovan. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 13-15 minuter. Sikta över florsocker och kanel som ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar