Do You like Food? Follow this blog:

lördag 31 januari 2009

Shikumchiguk, Spenatsoppa

Koreansk

 

4 portioner

 

Ingredienser


150-200 g kycklingfilé i tunna skivor
3 finhackade salladslökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk sojasås
1 msk sesamfrön
2-3 krm svartpeppar
1 msk Mörkt Muscovadoråsocker
1½ msk olja
1½ liter kycklingbuljong
350 g bladspenat

 

 

Blanda samman kyckling, salladslök, vitlök, sojasås, sesamfrön, peppar och muscovadosocker och låt stå i 30 minuter.

 

Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt köttblandningen. Stek tills köttet fått färg. Häll på buljongen och koka i ett par minuter. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare ett par minuter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar