Do You like Food? Follow this blog:

söndag 1 februari 2009

Kejon med Chojang

Koreanska krabbkakor med dipsås

 

4 portioner

 

Ingredienser


350 g kokt skalpotatis
2 rivna vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
3 finhackade salladslökar
225 g krabbkött
finrivet skal av ½ lime
2 msk finhackad färsk koriander
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 tsk Farinsocker

 

Panering


1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk sesamfrön
olja

 

Sås


3 msk vitvinsvinäger
3 msk  Ljus Sirap
2 finhackade salladslökar
2 msk mörk sojasås

 

 

Blanda samman vinäger, sirap, salladslök och sojasås och ställ åt sidan. 

Skala potatisen och mosa eller riv den. Blanda samman potatis, vitlök, chili, salladslök, krabbkött, lime, koriander, salt, peppar och 
farinsocker till krabbkakorna. Dela smeten i 8 klickar som formas till biffar. Ställ i kylskåp i 30 minuter. 

Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik och lägg mjölet på en tredje. Doppa krabbkakorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödsblandningen. 

Hetta upp olja (ca 170°) i en stekpanna och stek krabbkakorna i 3-4 minuter på varje sida. Servera dem varma tillsammans med såsen.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar