Do You like Food? Follow this blog:

måndag 23 februari 2009

Tagine, Marockansk

4 port 

Ingredienser
600 g grytbitar av lamm
1 gul lök
1 msk olja
1/2 msk spiskummin 
1/2 g saffran
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk Brun Farin
6 dl vatten
12 torkade aprikoser
1 msk potatismjöl
1 citron, rivet skal och saft


Skär köttet i kuber, ca 4 cm stora. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kött och lök. Salta och peppra. Tillsätt spiskummin, saffran och 
brun farin. Häll på vattnet och sjud under lock i ca 1 timme. Tillsätt aprikoser, citronskal och –saft och sjud i ytterligare 15 minuter. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Servera couscous eller tabbouleh till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar