4 port Ingredienser600 g grytbitar av lamm 1 gul lök 1 msk olja 1/2 msk spiskummin 1/2 g saffran 1/2 tsk salt 2 krm vitpeppar 2 tsk Brun Farin 6 dl vatten 12 torkade aprikoser 1 msk potatismjöl 1 citron, rivet skal och saft |
Skär köttet i kuber, ca 4 cm stora. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kött och lök. Salta och peppra. Tillsätt spiskummin, saffran och brun farin. Häll på vattnet och sjud under lock i ca 1 timme. Tillsätt aprikoser, citronskal och –saft och sjud i ytterligare 15 minuter. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Servera couscous eller tabbouleh till. |
måndag 23 februari 2009
Tagine, Marockansk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar