Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 11 mars 2009

Smaker från Afrika

Ni har säkert följt tv4s underhållningen hlav åtta hos mej. Mycket trevligt program tycker jag, man hittar nya godsaker att testa. Dessa 3 recept ni nu ska få av mej är hämtade från recept.nu.
Varför jag valt just dessa är för att det var den vinnande menyn den veckan och Louise é en så go tjej. Vi gick i samma klass på Gymnasiet.

Couscoussallad 

Antal portioner: 4
Ingredienser
couscous för 4 personer (tillsätt lite olja under tillagning)
6 st röda cocktailtomater
6 st gula cocktailtomater
2 st schalottenlök
50 g rucolasallad
50 g persilja
1 dl pinjenötter (rostas)
1 st citron
1 st lime

1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär upp alla grönsaker inklusive persilja och ruccola. Lägg allting i en skål och riv skalet från citronen och limen. Pressa i saften från båda frukterna och tillsätt salt och peppar. Tillsätt halva mängden av couscous och blanda samman alla ingredienserna. Låt stå i minst 30 minuter.
2. Rosta pinjenötterna utan fett i panna, i cirka 2-3 minuter. Blanda sedan ner resten av couscousen, lägg upp på tallrik och strö över de rostade pinjenötterna.



African Stew 

Antal portioner: 4
Ingredienser
2 burkar krossade tomater
1 st lök, hackad
1.5 dl olja
1 tärning oxbuljong
1 msk allroundkrydda

Soulstickan (grillspett)
800 g oxkött t ex fransyska
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul lök, gärna ekologisk

1. Häll olja i en kastrull och låt den bli riktigt varm. Tillsätt löken. Låt lök och olja koka ihop under omrörning i cirka 5-10 minuter. Tillsätt buljong och kryddor, häll sedan över tomaterna. Låt koka i minst 2-3 timmar.
2. Grillspett: Skär köttet i bitar om 3 cm. Stek upp köttet tills det fått lite färg. Skär upp grönsakerna i fyrkanter. Varva varannan kött och varannan grönsaker. Häll över lite av stewen och lägg in i ugnen på 175 grader i 15 minuter.





Coco Lau-lau 

Antal portioner: 4
Ingredienser
5 dl grädde
2 st gelatinblad
200 g vit choklad
1 st vaniljstång

1 st mango
1 dl Malibu
kokos, rostad

1. Häll grädden i en kastrull. Skär ett snitt i vaniljstången och lägg i den i grädden. Koka upp grädden och tillsätt vit choklad som du smällt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Blanda tills där inte finns några klumpar kvar. Låt svalna. Häll sedan upp pannacottan i koppar. Ställ in i kyl i minst 3 timmar.
2. Skär mango i bitar. Häll på malibu på mangobitarna. Rosta kokosen i en stekpanna. När pannacottan stelnat, häll mango-malibousåsen över. Toppa med rostad kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar