4 portioner
- 1 orre, tupp eller höna
- 1/2 msk smör + 1/2 msk olja
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl viltfågelfond
- 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
- ev 1 tsk maizena stärkelse + 1/2 msk vatten
- Skär ut bröstfiléerna. Spara skrov, hjärta och lever till viltfågelfonden. Bryn fågelbrösten i smör och olja. Salta och peppra. Låt brösten bräsera färdigt i såsen 8-10 minuter. Eller i ugnen i 150 grader 10-12 minuter, en köttermometer ska visa 50 grader. Linda fågelbrösten i folie och låt dem vila minst 10 minuter innan de skärs i skivor på snedden. Koka fond och svartvinbärssaft tills vätskan kokat in lite. Smaka av med salt och svartpeppar. Red om så önskas med maizena utrört i vatten. Håll såsen varm tills den ska serveras.











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar