Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 26 mars 2009

Stekt orrebröst med svartvinbärssky



4 portioner

  • 1 orre, tupp eller höna
  • 1/2 msk smör + 1/2 msk olja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl viltfågelfond
  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • ev 1 tsk maizena stärkelse + 1/2 msk vatten

  • Skär ut bröstfiléerna. Spara skrov, hjärta och lever till viltfågelfonden. Bryn fågelbrösten i smör och olja. Salta och peppra. Låt brösten bräsera färdigt i såsen 8-10 minuter. Eller i ugnen i 150 grader 10-12 minuter, en köttermometer ska visa 50 grader. Linda fågelbrösten i folie och låt dem vila minst 10 minuter innan de skärs i skivor på snedden. Koka fond och svartvinbärssaft tills vätskan kokat in lite. Smaka av med salt och svartpeppar. Red om så önskas med maizena utrört i vatten. Håll såsen varm tills den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar