Do You like Food? Follow this blog:

måndag 13 april 2009

Chokladrutor med solrosfrön

Lite Kyligt é det denna morgon. Men solen börjar värma upp gräset så fullt lika vått é det inte längre. Snart kan man börja sola igen.
Lite klydd med bloggen é det ju såklart nu när jag inte har tid. Men jobbar på det.

Det här behövs till 12 st:
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
1 1/2 msk kakaopulver
1 msk pofiber
2 tsk bakpulver
3/4 dl flytande fett
1 dl vatten
3 ägg
2 1/2 dl socker
3/4 dl solroskärnor
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Smörj en liten långpanna som är 20x30 cm och bröa den med pofiber.
2. Mät upp de torra ingredienserna för sig; mjölmix, potatismjöl, kakao, pofiber och bakpulver. Blanda fettet och vattnet i en skål.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölmixblandningen, tillsätt vätskan, och rör ihop till en smet.
4. Skrapa ned smeten i formen och strö över solroskärnorna.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skär upp kakan i rutor. Kan frysas.

1 kommentar:

  1. SV: Glad påsk till dig också.
    Hoppas du haft en fin helg.

    SvaraRadera