Kära Mattosingar!!
Som ni kanske vet så é jag utbildad kock. Därav mitt stora intresse för recept.
Men nu har jag Äntligen efter en mycket lång väntan fått mitt svar, det intyg på att min kock kariär är över. och att jag kan börja på något nytt.
Nämligen livet som Bagare/Konditor. è så himla glad just nu och jag vet att jag missat några dagar med recept. Och att min blogg går ut på att dagligen uppdateras. Men lovar att ni inte kommer behöva vänta så himla länge till.
Har en hel drös med nya läckra godbitar till er.

Fyllig chokladkaka bakad utan vetemjöl och med lite fruktsocker. Pigga upp grädden med citrus!
Detta behövs till 12 bitar:
100g smör
300g mörk choklad, 70%
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av ½ lime
Bakdags:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggluror, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i en torr/varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den svalna och servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Se även: Lyxig Tryffelkaka (Obs!Ej Gi men så god att unna sig själv vid ett festligt tillfälle)











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar