Do You like Food? Follow this blog:

söndag 19 april 2009

Stekpannebröd

Det här behövs till 12 st:
3 dl naturell lättyoghurt
1/2–3/4 dl ljus sirap
1 tsk salt
8–9 dl glutenfri mjölmix
1 1/4 tsk bikarbonat



Gör så här:
1. Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt.
2. Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet.
3. Skrapa ned degen på bordet som du först har pudrat med mjölmix och låt den ligga i 10 minuter.
4. Rulla ut degen och dela upp den i 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka med diametern 18 cm.
5. Värm en vanlig gjutjärnsstekpanna och grädda kakorna, en i taget, på båda sidor till lagom färg. Ha först högsta värmeläget på plattan, och sänk sedan ett par lägen.

1 kommentar:

  1. Hej Chili!

    Detta är en blogg som jag gillar, med mycket snask i byttan.

    Då jag är sån att jag följer recept, särskilt bakrecpt, slaviskt, undrar jag om man kan ha t ex, vatten, eller mjölk i ditt bröd? istället för lättyougherten.

    Vidare kan man använda vilken mjölsort som helst?

    Den enda gjutjärnspanna som jag har är räfflad, kan jag använda den, eller en av rostfritt stål eller en teflon?

    Må gôtt, önskar Irene

    SvaraRadera