Do You like Food? Follow this blog:

söndag 18 maj 2008

Färskpotatissallad

4 pers

Ingredienser

1 kg färskpotatis
1 knippa grön sparris
1 knippa vårlök

rucolasallad eller mangoldskott

Dressing:


1 ägg
2 msk dijonsenap
1/2 dl solrosolja

1/2 dl olivolja
3 msk vatten, hett
salt och peppar

Tillagning

Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna.

Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Rensa löken och skär den i långa bitar.

Koka sparris och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av och svalna. Blanda grönsakerna med salladsbladen.

Vispa eller mixa samman ägg, senap och pressad vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Vispa till sist ner vattnet och krydda. Servera dressingen till salladen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar