4 pers
Ingredienser
1 kg färskpotatis 1 knippa grön sparris 1 knippa vårlök
rucolasallad eller mangoldskott
Dressing:
1 ägg 2 msk dijonsenap 1/2 dl solrosolja
1/2 dl olivolja 3 msk vatten, hett salt och peppar
Tillagning
Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna.
Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Rensa löken och skär den i långa bitar.
Koka sparris och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av och svalna. Blanda grönsakerna med salladsbladen.
Vispa eller mixa samman ägg, senap och pressad vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Vispa till sist ner vattnet och krydda. Servera dressingen till salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar