Do You like Food? Follow this blog:

söndag 2 november 2008

hemgjord snaps med fläder

Ingredienser


  • 5 fina blommor fläder
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning


  1. Plocka fina fläderblommor.
  2. Lägg fläderblommorna i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med flädern)
  3. Häll på halva flaskan brännvin special så att det täcker och förslut.
  4. Låt fläderessensen stå och dra 3 dagar. Vänd då och då. Fläderessensen ska få en gul färg och stor doft och smak av flädern.
  5. Ta upp eller sila bort fläderblommorna.
  6. Fläderessensen späder du sedan med brännvin eller vodka till önskad smak, förslagsvis med resterande brännvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar