100 g mandel
100g hasselnötter
50g cocktailbär
50g sukat, hackad
50g syltade apelsinskal, hackad
½ tsk malen kanel
½ tsk kryddpeppar
50g vetemjöl
1 tsk kakao
100g honung
100g socker
lite olja eller smör till formen
Florsocker till pynt
- Hacka mandlarna, nötterna och cocktailbärna grovt och blanda dem med sukat och apelsinskal i en skål. Tillsätt kryddorna, mjöl och kakao.
- Smält honung och socker i en kastrull, så de blir en slät. Det sa bara precis koka upp. Häll över sockermassan i nötblandningen och rör runt.
- Klä in en kakform (20 cm i diameter) med smörjt bakplåtspapper. Häll upp kakan i formen och bred ut den. Smeten är väldigt klibbig så ta det försiktigt. Skall helst inte vara högra än 1 cm hög.
- Grädda kakan i 170 grader ca 30 min. Den ska börja bubbla lite, så é den färdig. Ta ut den och låt den svalna.
- Ta bort pappert och strö med måtta florsocker över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar