4 port Ingredienser75 g vetemjöl 2 tsk svarta sesamfrön 1 tsk salt 1/2 tsk Strösocker 1/2 tsk mald svartpeppar 1 ägg 2 tsk sesamolja 20 stora räkor vegetabilisk olja till fritering Dipsås 4 msk sojasås 2 tsk sesamolja 1 msk risvinäger 1/2 finhackad röd eller grön chilifrukt 2 tsk rostade sesamfrön 1 riven vitlöksklyfta 1 mskRåsocker Strö |
Blanda samman soja, sesamolja, risvinäger, chili, sesamfrön, vitlök och råsocker till såsen. Låt stå någon timme för att mogna. Blanda samman mjöl, salt, socker, peppar och sesamfrön. Vispa samman ägg och sesamolja och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt vatten så att det blir lagom konsistens på smeten. Rensa räkorna, men behåll den yttersta stjärtspetsen. Hetta upp oljan till 180°. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera dem därefter i oljan i 3-4 minuter. Servera räkorna direkt tillsammans med såsen och lite fräsch sallad. |
lördag 7 februari 2009
Saeutigim med Yangyumjang...
Koreanska räkor i rock med kryddig dipsås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar