Do You like Food? Follow this blog:

måndag 27 april 2009

Bananbröd



Tid: Max 30 minuter
300 g skalade mogna bananer 
1 msk pressad citron 
2 dl socker 
3 dl vetemjöl 
2 ägg 
1/2 dl mjölk 
1/2 dl nötolja eller rapsolja 
2 tsk bakpulver
100 g finhackade pecannötter eller hasselnötter 
100 g finhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Mosa bananerna och rör i citronsaften. Blanda dem i en skål med ägg, mjölk och olja. Rör i de torra ingredienserna samt nötter och chokladflis.
Häll upp smeten i en smord avlång brödform (2 liter) och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Det är normalt att ytan på kakan spricker. Bjud bananbrödet till te eller kaffe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar