Portioner: ca 30 bitar
Tid: 30 minuter
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl mannagryn
2 1/2 dl valnötter eller rostade hasselnötter
CITRONLAG
2 1/2 dl vatten
2 dl socker
saften av 3 citroner, ca 2 dl
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mannagrynen och de hackade nötterna.
Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda i 200 graders värme cirka 15 minuter eller tills kakan är torr inuti och lite gyllene ovanpå.
Koka upp vatten och socker. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften. Häll den varma lagen över den ännu varma kakan i formen. Mannagrynen i kakan sväller av lagen.
Skär kakan i rutor när den svalnat och ställ in i kylen. De citronsaftiga kakbitarna är godast kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar