Portioner: ca 80 stycken
Tid: 30 minuter
2 dl riven, stark ost
2 dl vetemjöl
1/3 tsk salt
75 g smör
1 msk konjak
1 msk vatten
1 rågad tsk kummin
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ost, mjöl, salt och tärnat kylskåpskallt smör i matberedare med kniv (som till en pajdeg). Tillsätt kummin. Droppa i konjak (kan ersättas av vatten) och någon matsked vatten så att degen går ihop till en boll.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel, ca 3 mm tjock.
Skär ut smala remsor, ca 5 mm med hjälp av linjal. Dela dem i ca 8 cm långa bitar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Sätt in i ugnen och grädda tills de får lite färg, 15-20 minuter.
Pinnarna är godast att äta inom några dagar. Vill man spara dem längre går de utmärkt att lagra i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar