Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 14 maj 2009

Cappuccinoskorpor

Portioner: 60–70 st
Tid: 45 minuter
50 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 hg valnötskärnor
2 msk starkt kaffe
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumsvarmt.
Rör ihop smör, ägg, kaffe, farinsocker, salt, valnötterna hackade i mindre bitar och hackad choklad. Blanda sist i mjölet blandat med bakpulvret.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och forma till tre längder som läggs på plåt, smord eller med bakplåtspapper på. Grädda i 20 minuter.
Låt längderna svalna lite innan de skärs till skorpor, cirka 1 1/2 centimeter breda.
Lägg tillbaka dem på plåten och rosta i cirka sju minuter i samma ugnsvärme som tidigare.
Sänk värmen till 100 grader och torka skorporna med luckan på glänt i ungefär tio minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar