Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 5 maj 2009

Kaffe och valnötsbrownies

Portioner: ca 12 stycken
Tid: 45 minuter
100 g smör
100 g mörk choklad
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk snabbkaffepulver
2 ägg
100 g hackade valnötte

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform, cirka 20x30 cm, eller bottna den med bakplåtspapper.
Smält smöret. Bryt drygt hälften av chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret. Rör också i sockret. Låt blandningen svalna lite.
Blanda mjöl, bakpulver och snabbkaffepulver i en skål. Hacka resterande choklad i små bitar och grovhacka valnötterna. Lägg chokladhacket och hälften av de hackade valnötterna i skålen.
Rör ner den avsvalnade smörblandningen i mjölblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl. Häll smeten i bakformen. Ta eventuellt en slickepott till hjälp för att få ut den jämnt i formen. Strö resten av valnötterna över kakan.
Grädda 20-25 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti, känn med en nål.
Skär kakan i bitar, endera ganska stora av amerikansk typ eller små eleganta rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar