Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 24 juni 2008

Havre- och äppelmuffins

12 små eller 6 stora .


Ugnstemperatur 175º


ca 45 minuter




Ingredienser


5 dl vetemjöl

1 dl havregryn
3 tsk bakpulver

1 msk strösocker

2 ägg

3 dl mjölk

150 g smält smör

1 msk kanel

2 msk socker

1-2 äpplen, skalade, i tjocka skivor


    

Tillagning

Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och sockert i en stor skål. Vispa äggen ordentligt och blanda i mjölk och smör. Gör en fördjupning i mjölblandningen och rör ner äggblandningen. Rör försiktigt tills allt är blandat.

Klicka i smeten nästan upp till kanten av de smorda muffinsformarna. Blanda kanel och socker. Vänd äppelskivorna i blandningen. Tryck ner två äppelskivor i varje muffinsform. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar