Do You like Food? Follow this blog:

söndag 17 augusti 2008

auberginerulader

4-6 portioner

2 st. auberginer 
2 msk salt 
grahamsmjöl 
peppar 
olja 
10-12 msk tapenade 
4 st. tomater, mogna, skållade, skalade och tärnade 
1 st. gul paprika, tärnad 
2 st. schalottenlökar 
1 tsk socker 
1 msk balsamvinäger 
1 msk matolja 
1 kruka basilika, färsk, hackad 
salt och peppar

Skär auberginerna på längden i 10-12 skivor. Häll på ca 2 msk salt och låt dra 30 minuter. Krama försiktigt ur vattnet och klappa längderna torra i hushållspapper. Doppa aubergineskivorna i mjölet, peppra och stek dem lite bruna i oljan. Låt rinna av på hushållspapper. 
Lägg 1 msk tapenade på varje aubergineskiva och rulla till en fin rulle, fäst med tandpetare. Olja in en ugnsfast form och lägg i grönsakerna. Blanda de övriga ingredienserna och häll över. Lägg sedan på auberginerullarna och gratinera i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter.

Servera med pasta, smaksatt couscous eller en risotto.

Källa: coop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar