Do You like Food? Follow this blog:

söndag 17 augusti 2008

Vårliga skumvinsdrinkar och sangria

MIMOSA
4cl färsk apelsinjuice
10cl skumppa

BELLINI
4cl persika nektar
10cl skumppa

CHAMPAGNE COCKTAIL
Sockerbit
Angustura
10cl skumppa

Sätt sockerbiten i botten på skumppaglaset droppa en till tre droppar angustura på och fyll sedan upp glaset med skumppa.

ROSSINI
mosade färska/(frysta) jordgubbar ca 3-4st
10 cl skummpa

Sätt jordgubbsmoset i glaset och häll på med skumppa, till detta krävs lite tålamod, för det skummar mycket pga att jordgubbar innehåller mycket socker.

KIR ROYAL
2cl creme de cassis (svartvinbärslikör)
10 cl skumppa

en flaska vitt vin, gärna spanskt
1/2 dl sockerlag (lika ängder socker och vatten kokas ihop)
1/2 dl apelsin juice
2dl äppelsaft
soda vatten eller vill man ha det sötare sätter man sprite

Blanda allt i en kanna, sätt i apelsin, äppel i bitar, sangrian blir bättre om den får stå kallt till nästa dag.
Sätt i massor av is strax innan servering och avnjut i vårsolen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar