Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 6 augusti 2008

choklad- och kolatårta

8 port

200 g smör
3 dl  socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
smör och ströbröd (till form)

Kolakräm

3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörkchoklad
150 g smör
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugn på 175 grader
Smält smöret till kakan. Rör ner socker och ägg.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner i smeten. Häll i smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 - 25 min. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom smöret i en hög kastrull (ej allt för vid nertill). koka långsamt tills den tjocknat ordentligt. Det tar ca 30 - 40 min.

Rör ner smöret och låt svalna.

Lägg tårtan på ett fat. bred på kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
Garnera med exotiska frukter som tex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Passar också att ha hallon lätt strösslat på.

1 kommentar:

  1. Choklad och kolatårta låter inte helt fel heller:P

    SvaraRadera