8 port
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
smör och ströbröd (till form)
Kolakräm
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörkchoklad
150 g smör
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugn på 175 grader
Smält smöret till kakan. Rör ner socker och ägg.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner i smeten. Häll i smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 - 25 min. Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom smöret i en hög kastrull (ej allt för vid nertill). koka långsamt tills den tjocknat ordentligt. Det tar ca 30 - 40 min.
Rör ner smöret och låt svalna.
Lägg tårtan på ett fat. bred på kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
Garnera med exotiska frukter som tex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Passar också att ha hallon lätt strösslat på.











Choklad och kolatårta låter inte helt fel heller:P
SvaraRadera