Do You like Food? Follow this blog:

fredag 5 september 2008

Chokladkaka med dadlar

4 port

133.33 gram dadlar

0.5 dl vispgrädde

83.33 gram mjukt smör

83.33 gram socker

1.33 st ägg

33.33 gram kokosflingor

83.33 gram vetemjöl

0.33 tsk bakpulver

20 gram kakaopulver

Glasyr och garnering

66.67 gram mörk choklad

0.5 gram vispgrädde

Till servering

146.67 gram färsk frukt t ex apelsinfiléer

4 port vispad grädde

Tillagning:

1. Ta ur kärnorna ur dadlarna och mixa dem med grädden.

2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget. Rör i dadelblandningen och kokosflingorna. Sikta i vetemjöl, kakao och bakpulver och vispa till en smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad 1-litersform. Grädda i mitten ugnen på 170 grader, 50-60 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Täck ev. med bakpapper de sista 15 minuterna. Låt kakan kallna på galler under formen.

4. Hacka chokladen fint och spara 1/4 av till garnering. Koka upp grädden och häll den över chokladen, låt den smälta under omröring.

5. Låt glasyren svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Garnera med den hackade chokladen och servera med färsk frukt och grädde.

1 kommentar: