133.33 gram dadlar
0.5 dl vispgrädde
83.33 gram mjukt smör
83.33 gram socker
1.33 st ägg
33.33 gram kokosflingor
83.33 gram vetemjöl
0.33 tsk bakpulver
20 gram kakaopulver
Glasyr och garnering
66.67 gram mörk choklad
0.5 gram vispgrädde
Till servering
146.67 gram färsk frukt t ex apelsinfiléer
4 port vispad grädde
Tillagning:
1. Ta ur kärnorna ur dadlarna och mixa dem med grädden.
2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget. Rör i dadelblandningen och kokosflingorna. Sikta i vetemjöl, kakao och bakpulver och vispa till en smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad 1-litersform. Grädda i mitten ugnen på 170 grader, 50-60 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Täck ev. med bakpapper de sista 15 minuterna. Låt kakan kallna på galler under formen.
4. Hacka chokladen fint och spara 1/4 av till garnering. Koka upp grädden och häll den över chokladen, låt den smälta under omröring.
5. Låt glasyren svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Garnera med den hackade chokladen och servera med färsk frukt och grädde.











mums!:)Choklad är det godaste som finns
SvaraRadera