Do You like Food? Follow this blog:

lördag 4 oktober 2008

Kanelbullar för Allergiker

1 paket (50 g) jäst 
för söta degar 
2 dl vatten 
1 dl socker 
1 tsk salt 
150 g mjölkfritt margarin 
500 g lågproteinmix 
Fyllning: 
mjölkfritt margarin 
socker, kanel 
pärlsocker 
Lös jästen i kallt vatten. 
Tillsätt socker, salt och det rumstempererade margarinet. 
Rör ner mixen med elvisp. 
Slå upp degen på bakbordet. 
Knåda igenom väl så blir degen lättare att kavla. Rör samman fyllningen. Dela degen i två bitar. Kavla varje bit till en fyrkant. Bred på fyllningen och rulla ihop. 
Skär varje rulle i 12 bitar som läggs i bullformar. 
Låt jäsa övertäckta i två timmar. Värm ugnen till 250 grader. Pensla med ljummet vatten plus margarin och strver pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar