Do You like Food? Follow this blog:

lördag 4 oktober 2008

Kanel- och kardemummasnäckor


Det här behövs för ca 48 st:

15 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1-2 tsk stött kardemumma
150 g rumstempererat smör eller margarin
eller 1 1/2 dl flytande margarin
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
Fyllning:

100 g rumstempererat smör eller margarin
3/4 dl strösocker
2 msk mald kanel
Pensling och garnering:

uppvispat ägg
pärlsocker
Ugn: 250°

Gör så här:

1. Häll det mesta av mjölet samt socker, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i matfettet och smula över jästen.
2. Värm mjölken till fingervärme (37°). Häll den över ingredienserna i skålen och kör tills degen är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
3. Kör några varv i maskinen. Tag sedan upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två lika stora bitar och låt dem vila någon minut innan degen kavlas ut till avlånga kakor, ca 25x50 cm.
4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen till en smidig smet medan degen vilar.
5. Bred ut hälften av fyllningen på varje degkaka. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt.
6. Skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar. Ställ dem på plåt och låt jäsa under duk ca 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter.
8. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

Hämtat från Hemmets Journal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar