Do You like Food? Follow this blog:

lördag 15 november 2008

Napoleonbakelser




Ingredienser

3 plattor fryst smördeg, du ska kunna kavla ut 3 st längder ca 8 x 40 cm.
Fyllning:
2,5 dl vaniljkräm (av vaniljvisp, pulver eller hemlagad)
1 dl vispgrädde
1,5 dl äppelmos
Garnering:
3 tsk röd vinbärsgelé
1 dl florsocker
1 msk vatten

Tillagning av recept

Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader). Tina de frysta smördegsplattorna lätt och kavla ut dem till ca 8 x 40 cm. Lägg plattorna på vattensköljd plåt. Stick hål i degen med en gaffel grädda längderna ca 10 min. Låt dem kallna. Vispa grädde och gör vaniljkräm. Blanda ihop. Vänd på smördegsbottnarna och bred äppelmos på en botten, lägg på nästa botten och bred ett tjockt lager "vaniljgrädde", täck med den sista botten. Värm gelen i en kastrull eller mikro och bred ut ett lager på toppen.
Blanda florsocker och vatten och täck gelen med ett tunnt lager glasyr. Skär i lagom bitar med en brödkniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar