20 bitar
Ingredienser till recept
Nötmarängbotten till tårtan: 200 gram hasselnötter eller mandel
6 äggvitor
3 dl socker
Att garnera nötmarängtårtan med:
4 dl vispgrädde
någon liter blandade färska bär som hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär eller vindruvor. Hemgjord fruktsallad med ex. färsk ananas, vindruvor, rött äpple, blodapelsin blir också gott.
Tillagning av recept
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett baklåtspapper i en långpanna.
Mixa nötter i en mixer eller hacka dem för hand.
Vispa äggvitor och socker till en styv maräng. Blanda ner nötter.
Bred ut nötmarängen i ett jämt lager i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Vispa under tiden grädden och förbered bären genom att rensa dem och ev. dela på stora bär som jordgubbar.
Ta ut nötmarängen och låt den svalna. Lossa botten när den kallnat. Lägg upp på 1-3 fat.
Vid servering breder du över grädde och garnerar med färska bär. Du kan också pudra över lite florsocker samt lägga några blad citronmeliss här och där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar