Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 31 december 2008

Gratinerad hummer

Det är Nyårsafton och denna kvälls meny består av bland annant:

Gratinerad hummer på Per mobergs vis.

4 pers
Ingredienser

2 st humrar
2.5 dl vatten per hummer
0.75 dl salt
Till gratingeringen:
2 msk smör
3 st schalottenlök
3 st persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 st äggulor
1 dl riven stark ost
salt
peppar
1 dl dill

1. Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.

2. Täck över med lock och låt koka ca: 6-7 minuter (300-500 gr stora). 500-800 gr 8-15 minuter.

3. Låt hummern svalna i spadet.

4. Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.

5. Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.

6. Såsen: Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.

7. Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.

8. Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.

Källa: recept.nu


(Mitt recept) Mögelost/kantarellfyllda oxrullador med färsk bandspagetti och som dessert en hemmagjord citronmousse toppad med en bit mörkchoklad tryffelkaka.


Så jag vill Önska Alla Läsare en riktigt trevlig afton och ett Gott Nytt År

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar