Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 1 januari 2009

Chokladbakelse


100 g mörk choklad, med hög kakaohalt
100 g smör i tärningar
1.5 msk strösocker
0.25 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
2 äggulor
2 ägg
6 st ugnståliga espressokoppar
smör och lite mjöl till kopparna

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla espressokopparna.

2. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Hetta upp vatten i en kastrull och ställ skålen över vattenbadet. Låt chokladen smälta. (Se upp så att det inte blir för varmt.)

3. Rör ner sockret i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om.

4. Vänd ner äggulor och ägg. Se upp med värmen så att äggen inte stelnar.

5. Fyll kopparna till tre fjärdedelar med smeten. Ställ dem på en plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Bakelserna ska vara kladdiga i mitten när de är färdiga.

5 kommentarer:

  1. Jag har gett dig en liten sak på min blogg, kika in så får du se..om du vill! =)

    Underbart goda recept.

    SvaraRadera
  2. mmm..vad gott!! Varför gick jag in här just idag, jag som precis startat en detox vecka ;)

    med mig är det just nu riktigt bra! har varit en sisådär jul men ser fram emot ett bra 2009.

    hur är det själv?

    SvaraRadera
  3. that looks like a really good use for the expresso cups people keep buying me (I love coffee, but really I can only use one at a time and have 10).
    yum.

    SvaraRadera
  4. Thank you so much for visiting me and leaving a comment! You have so many blogs to keep up with. Many interests. Are you a Chef as well? My Brother is a chef. What is not to love about food!?

    SvaraRadera