Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 17 februari 2009

Marockanskt Grillade räkor



4 port 

Ingredienser
1 kg räkor med skal, 70/90

Marinad
2 msk Ljus Sirap
2 msk olivolja
1 röd pepparfrukt i skivor
1-2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 dl finhackad persilja
1/2 tsk salt

Grönsaksblandning
400 g gröna bönor
1 röd paprika i tärningar
3-4 vitlöksklyftor i skivor
12 svarta oliver
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk Mörkt Muscovadoråsocker


Blanda samman 
sirap, olivolja, pepparfrukt, vitlök, citronsaft, persilja och salt till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i räkorna och knyt igen påsen. Skaka. Marinera i kylskåp i 1-2 timmar.

Koka upp vatten och lägg i bönorna. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och oliverna och stek upp det snabbt. Strö över salt, peppar och 
muscovadoråsocker. Fördela blandningen på tallrikar.

Grilla räkorna 1 minut per sida. Lägg räkorna på bönblandningen och ät genast.

1 kommentar:

  1. Hej! Kikar in här första gången. Vad mycket goda grejer du hade att bjuda på!

    Välkommen att kika in hos mig!

    SvaraRadera