4 port Ingredienser1 kg räkor med skal, 70/90 Marinad 2 msk Ljus Sirap 2 msk olivolja 1 röd pepparfrukt i skivor 1-2 rivna eller pressade vitlöksklyftor 1 msk färskpressad citronsaft 1/2 dl finhackad persilja 1/2 tsk salt Grönsaksblandning 400 g gröna bönor 1 röd paprika i tärningar 3-4 vitlöksklyftor i skivor 12 svarta oliver 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk Mörkt Muscovadoråsocker |
Blanda samman sirap, olivolja, pepparfrukt, vitlök, citronsaft, persilja och salt till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i räkorna och knyt igen påsen. Skaka. Marinera i kylskåp i 1-2 timmar. Koka upp vatten och lägg i bönorna. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och oliverna och stek upp det snabbt. Strö över salt, peppar och muscovadoråsocker. Fördela blandningen på tallrikar. Grilla räkorna 1 minut per sida. Lägg räkorna på bönblandningen och ät genast. |
tisdag 17 februari 2009
Marockanskt Grillade räkor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)











Hej! Kikar in här första gången. Vad mycket goda grejer du hade att bjuda på!
SvaraRaderaVälkommen att kika in hos mig!