Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 21 maj 2009

Chokladkola kakor

Portioner: 30-40 rätt stora kakor
Tid: Max 60 minuter
100 g rumsvarmt margarin eller smör 
1 dl socker 
2 msk ljus sirap 
2 msk kakao 
2 dl vetemjöl (+ eventuellt 2 msk extra) 
1/2 tsk bikarbonat 
1 tsk vaniljsocker

Rör smör eller margarin riktigt poröst med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt. Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med gaffel.
Grädda i 175 graders ugnsvärme i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är alldeles kalla.
Lite mjuksega och mycket goda.

1 kommentar:

  1. Tack för gensvaret!

    Den här bloggen är ju livsfarlig!

    Allt GOTT! ;-)
    SS

    SvaraRadera