ca 80 - 100st
Det här behöver du :
300 g smör (inte margarin)
1l mjölk
2 pkt jäst
2 dl socker
1 dl honung
0,5 tsk salt
3 liter vetemjöl
GÖR SÅ HÄR :
Smält smöret & tillsätt mjölken, ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, tillsätt salt, socker & honung, häll på lite av degspadet & rör ut jästen, häll sedan på allt degspad. Tillsätt mjöl & arbeta degen smidig och blank.
Låt jäsa till dubbel storlek övertäckt! (ca 45min) Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och sen är det bara att sätta igång o kavla och rulla o kavla o rulla…
Fyllning 1 :
Smör
Strösocker
Vaniljsocker
Fyllning 2 :
Smör
Strösocker
Kanel
Fyllning 3 :
Smör
Strösocker
Mandelmassa
Fyllning 4 :
Smör
Strösocker
Marsankräm
Plåtar färdiga för ugnen. Låt dem jäsa ca 30min. Grädda sedan ca 10 min i 225 grader.
Receptet är hämtat från Kryddburken











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar