Do You like Food? Follow this blog:

lördag 4 oktober 2008

Lindas Kanelbullar

ca 80 - 100st

Det här behöver du :  

300 g smör (inte margarin)
1l mjölk
2 pkt jäst
2 dl socker
1 dl honung
0,5 tsk salt
3 liter vetemjöl

GÖR SÅ HÄR :

Smält smöret & tillsätt mjölken, ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, tillsätt salt, socker & honung, häll på lite av degspadet & rör ut jästen, häll sedan på allt degspad. Tillsätt mjöl & arbeta degen smidig och blank.
Låt jäsa till dubbel storlek övertäckt! (ca 45min) Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och sen är det bara att sätta igång o kavla och rulla o kavla o rulla… 

Fyllning 1 :
Smör
Strösocker
Vaniljsocker

Fyllning 2 :
Smör
Strösocker
Kanel

Fyllning 3 :
Smör
Strösocker
Mandelmassa

Fyllning 4 :
Smör
Strösocker
Marsankräm

Plåtar färdiga för ugnen. Låt dem jäsa ca 30min. Grädda sedan ca 10 min i 225 grader.

Receptet är hämtat från Kryddburken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar