Do You like Food? Follow this blog:

lördag 22 november 2008

BRYNT CARPACCIO MED CHILI OCH INGEFÄRA



6-8 portioner
1,5 kg oxfilé
1 rågad msk korianderfrö
svartpeppar, salt
chiliolja (se "Fylld chilipeppar")
1 liten handfull färsk koriander
1 handfull mycket fint skivad färsk ingefära
1 liten handfull rädisor
2-3 färska chilifrukter
sesamolja
äkta soja
2 pressade limefrukter
Strö ut rikligt med stött korianderfrö, salt och peppar på en skärbräda. Rulla
filén i det så att den täcks. Häll över lite chiliolja och klappa in den. Bryn
filén i en stekpanna. Vänd 1 gång i minuten tills filén är brynt runt om. Låt
den vila i 5-10 min. Skär den sen i mycket tunna skivor.
Hacka den färska koriandern och ingefäran fint. Skiva rädisorna tunt på längden.
Skrapa fröna ur chilin och skiva den tunt på snedden. 
Lägg rädisbladen (om de är fräscha, annars annan sallat) på ett stort fat. Lägg
köttskivorna snyggt över dem. Strö ingefäran, koriandern, rädisorna och chilin
över köttet. Häll på sesamolja (bara lite), soja och pressad lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar